MaxPadonag
Главная
Вход
Регистрация
Пятница, 19.04.2024, 20:13Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 33

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2009 » Декабрь » 7 » Обязонности, поощрения и накозания
Обязонности, поощрения и накозания
23:45
jtyrf

2. ОБОВ'ЯЗКИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

ЩОДО ДОТРИМАННЯ ВІЙСЬКОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Дотримання військової дисципліни обов'язкове для вій­ськовослужбовця в бою і в повсякденному житті, в строю і поза ним, в розташуванні військової частини і поза нею.

Військова  дисципліна  зобов'язує:

дотримуватися Конституції України і законів України;

неухильно виконувати вимоги Військової присяги, вій­ськових статутів, накази і розпорядження командирів (на­чальників);

стійко переносити труднощі військової служби, не шко­дувати своєї крові і самого життя при виконанні військового обов'язку;

бути пильним і суворо зберігати військову та державну таємницю;

бути чесним, правдивим; ретельно вивчати військову справу;

берегти довірену зброю, військову техніку, військове та громадське майно;

виявляти повагу до командирів (начальників) і старших; дотримуватися правші військової ввічливості і віддання честі;

не допускати самому й утримувати інших від порушень громадського порядку;

допомагати, командирові (начальникові) у встановленні військової дисципліни і порядку.

 

 

3. ЗАОХОЧЕННЯ СОЛДАТІВ (МАТРОСІВ)

Заохочення як форма визнання успіхів і заслуг е важ­ливим засобом виховання військовослужбовців і зміц­нення військової дисципліни. Командирам і начальни­кам Дисциплінарним статутом Збройних Сил України надаються   великі   права   для   заохочення   воїнів   за сумлінне й ретельне ставлення до військової служби, за ус­піхи в бойовому навчанні. Якщо командир (начальник) вважає,  що надані  йому права недостатні,  він може клопотати   про   заохочення   військовослужбовців,   які відзначилися, владою старшого командира. За одну й ту саму заслугу військовослужбовцеві  може бути оголо­шено лише одне заохочення.  Визначаючи вид заохо­чення, враховують характер заслуг військовослужбовця та його ставлення до служби за попередній час.

Щодо солдатів (матросів) застосовуються такі зао­хочення:  оголошення подяки;  надання до­даткової відпустки на термін до 5 діб; дозвіл на одне додаткове звільнення із розташування військової части­ни чи з корабля на .берег поза чергою у дні та години, встановлені для цього командиром частини; нагородже­ння   грамотою,   дипломом,   цінним   подарунком   або грошовою премією;  повідомлення батькам або колек­тиву за місцем роботи чи навчання військовослужбовця до його призову на службу про зразкове виконання ним військового   обов'язку   й   про   отримані   заохочення; нагородження особистою фотокарткою біля розгорнуто­го Бойового прапора військової частини; нагородження нагрудним знаком  «Відмінний фахівець»,  а тих,  хто

проходить службу за контрактом, — «Відмінний фахі­вець Збройних Сил України»; присвоєння військового звання «старший солдат» («старший матрос»); занесен­ня прізвища до Книги поішши військової частини (ко­рабля); скасування раніше накладеного дисциплінарно­го стягнення.

 


4. СТЯГНЕННЯ ЗА ПОРУШЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Відомо, що в армійському і флотському середовищі є особи, які не дорожать військовою честю і порушують вимоги законів, Військової присяги і статутів. Такі воїни завдають великої шкоди справі підвищення бойової го­товності частин і кораблів. До солдатів і матросів, які виявляють недисциплінованість, застосовуються суворі заходи впливу.

Командирам (начальникам) надаються всі права для утримання міцного порядку в підрозділі (на кораблі). Ко­мандир не має права залишати без уваги жодної провини підлеглого. Накладати стягнення за порушення військової дисципліни — це обов'язок командира (начальника) згідно з Військовою присягою і військовими статутами.

На солдатів (матросів) строкової служби можуть бути накладені такі стягнення: зауваження; догана; сувора догана; позбавлення чергового звільнення з розташуван­ня військової частини або з корабля на берег; призначен-

ня поза чергою в наряд на роботу — до 5 нарядів; позбав­лення нагрудного знака «Відмінний фахівець»; позбав­лення військового звання «старший солдат» («старший матрос»); арешт з наглядом на гауптвахті до 10 діб.

На солдатів (матросів), які проходять службу за кон­трактом, монсе бути накладено таке стягнення: зауваже­ння; сувора догана; призначення поза чергою в наряд на роботу — до 5 нарядів; арешт з наглядом на гауптвахті до 10 діб; позбавлення нагрудного знака «Відмінний фа­хівець Збройних Сил України»; позбавлення військового звання «старший солдат» («старший матрос»); звільнен­ня з військової служби за службовою невідповідністю.

Солдати (матроси) за вчинені ними злочини несуть кримінальну відповідальність згідно з чинним законо­давством. З метою громадського осуду порушників військової дисципліни і громадського порядку проступ­ки військовослужбовців за рішенням командира (началь­ника) можна обговорювати на зборах особового складу (мал. 20). Рішення зборів є рекомендаційними для ко­мандирів (начальників).

Накладене на солдата (матроса) дисциплінарне стяг­нення за вчинений злочин не звільняє його від криміна­льної відповідальності.

При визначенні виду і міри стягнення враховуються ступінь провини, її характер, попередня поведінка винуватця, обставини, за яких провина була скоєна, а та­кож те, скільки часу перебуває солдат (матрос) на служ­бі і чи добре знає порядок служби.

Суворість дисциплінарного стягнення збільшується, якщо винний скоював провину неодноразово, або брав участь у груповому порушенні військової дисципліни і громадського порядку, або провина була скоєна при ви­конанні службових обов'язків, під час бойового чергува­ння, в нетверезому стані, або провина викликала значне порушення порядку.

Солдатам (матросам) стягнення оголошуються осо­бисто або перед строєм. Дисциплінарне стягнення вико­нується, як правило, негайно і тільки у виняткових ви­падках його можуть відкласти, при цьому не більш ніж на місяць.

Просмотров: 449 | Добавил: MaxPadonag | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024